Code Elektro

Code Elektro er elektronisk musik i genren synthwave – og et af de få danske navne af slagsen i Danmark. Musikken er karakteriseret ved brugen af synthesizers og sound design. Tankerne ledes hen på soundtrack fra film såsom Blade Runner og TRON:Legacy. Men der bygges også ovenpå, og udtrykket er nyt ved hjælp af moderne sound design og komposition.


Code Elektro har udgivet fire plader, Superstrings (2015), WOLF (2016), TRIADS (2017) og Never Mind the Solar Wind (2019). De tre første har været indstillet til nominering til en GAFFA Pris for Bedste Danske Elektroniske Album (2015, 2016 og 2017).

 

Der arbejdes med det visuelle udtryk og Code Elektro har arbejdet sammen med kunstnere som Kilian Eng (Mondo, Heavy Metal) og John Bergin (Lakeshore Records, Stranger Things, Mr. Robot).

 

Code Elektro har udgivet flere anmelderroste Science Fiction-inspirerede musikvideoer og har blandt andet arbejdet sammen med instruktører som HaZ (UK) og Victor Velasco (USA) og skuespilleren Maximiliano Hernández (Walking Dead, The Avengers, Captain America). Shinobi-videoen har desuden været udtaget til filmfestivaler

Udvalgte Code Elektro anmeldelser:

GAFFA: ”Dansk Synthwave i international klasse” (5/6 stjerner)

Vinyl Sphere (Australien): “Absolutely fascinating” (9/10 stars)

Vehlinggo (USA): “Code Elektro & His Holy Trinity of Compelling Synth Scores”

Nordic Music Review (UK): “…vivid imagery through his analog and digital space aged sounds